Sastāvdaļas:
500 g šampinjonu
120 ml saulespuķu eļļas
3 ķiploka daiviņas
10 zirnīšu melno piparu
2 tējk. cukura
1 tējk. sāls
4 lauru lapas
60 ml 6% etiķa
Pagatavošana:
Sēnes kārtīgi nomazgā, lielās sagriež smalkāk.
Pagatavo marinādi: sajauc katliņā etiķi, saulespuķu eļļu, cukuru, sāli, piparus un lauru lapas.
Marinādē liec sēnes, pievienojiet caur spiedi izspiestus ķiplokus un lieciet katliņu uz uguns. Pēc uzvārīšanās vāra 5 minūtes.
Noņemiet no uguns, salieciet sēnes burkā, aplej ar marinādi. Nogaida, kamēr atdziest, liek sēņu burku ledusskapī. Pēc 4 stundām gardā uzkoda ir gatava!
Jā, starp citu, receptē nav kļūdas- sēnes marinējas bez ūdens pievienošanas, jo tās pašas izdala gana daudz ūdens.
Lapas: 1 2