Recepte, Kas Tūlīt Pat Tev Liks Doties Uz Virtuvi Un Sākt Gatavot! - Page 2 of 2 - Mirklis Tev
Garšīgi, Interesanti, Veselība

Recepte, Kas Tūlīt Pat Tev Liks Doties Uz Virtuvi Un Sākt Gatavot!

Sastāvdaļas:
500 g neraudzēta kārtainā mīkla
2 ēdamk. lobīti valrieksti

1 (1)

150 g cukurs
150-200 g medus
100 g sviesta
1 ēdamk. malts kanēlis
0,5 tējk. malts kardamons
1 olas dzeltenums (apsmērēšanai)
80 ml ūdens

Pagatavošana

Sagatavojiet sastāvdaļas: mīklu atsaldējiet, sviestu izkausējiet. Riekstus apgrauzdē uz sausas pannas, sasmalcina, sajauc ar 1 ēdamk. cukura, kanēli un kardamonu.

Mīklu plāni izrullē un kārtas sagriež lielumā, kas atbilst formas lielumam, kādā baklava tiks cepta.

Uz ietaukotas cepamās plāts liek pirmo plāno kārtiņu mīklas. Nedaudz apsmērē mīklas virsmu ar eļļu un dāsni apkaisa ar riekstu maisījumu. Pārklāj ar nākošo mīklas slāni. Turpina kārtot pārmaiņus mīklu un pildījumu, neaizmirstiet ieziest kārtas ar eļļu. Virskārtā ir jābūt mīklai. Apsmērē to ar olu dzeltenumu.

2

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Sagriez kārtojumu nelielos rombiņos un cep 40-45 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

Kamēr baklava cepās, pagatavot medus glazūru. Ūdeni ar atlikušo cukuru liec uz uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāri, pa laikam apmaisot, 5-7 minūtes. Oriģinālajā receptē medu pievieno verdošam cukura sīrupam un vāra vēl 3 minūtes. Taču, lai saglabātu visas medus derīgās īpašības, to izšķīdina jau nedaudz atdzesētā sīrupā.

Gatavo baklavu izņem no krāsns, ļauj nedaudz atdzist, sagriež pa iepriekš grieztajām joslām un pārlej ar medu. Atstājiet baklavu istabas temperatūrā 1-2 stundas, lai tā sasūktos.

4

Ātri, garšīgi un neticami smaržīgi! Ak, šis austrumu vilinājums…